مهندسی آبیاری و آبادانی - دانشکده کشاورزی
گروه آموزشی مهندسی آبیاری و آبادانی
رشته آبیاری و آبادانی در سال 1336 دایر گردید و مسئولیت تربیت نیروی انسانی متخصص در گرایش های آبیاری، زهکشی، منابع آب، تأسیسات آبیاری، هیدرولیک و هواشناسی کشاورزی در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری را دارا است.
با توجه به گرایش و رشته، دانش آموختگان مهندسی آبیاری و آبادانی می توانند در زمینه های مختلف مطالعات منابع آب های سطحی و زیر زمینی، تلفیق بهره برداری از آب های سطحی و زیر زمینی، طراحی سیستم های آبیاری تحت فشار و سطحی، زهکشی اراضی، طراحی شبکه های انتقال روباز، اجرا و نظارت بر اجرای طرح ها، مدیریت و بهره برداری از شبکه ها، مهندسی رودخانه و مطالعات مهندسی محیط زیست برای بررسی آثار کودها و سموم بر محیط زیست و سفره های آب زیر زمینی، به کار بپردازند. دانش آموختگان هواشناسی کشاورزی نیز در زمینه مطالعه اثر عوامل جوی و هیدرولوژیک بر محصولات کشاورزی، باغی و جنگل ها، تعیین شرایط زیست اقلیمی گیاهان، مطالعه امکان افزایش کمی و کیفی تولیدات کشاورزی با توجه به شرایط اقلیمی و تعیین میزان خطر عوامل اقلیمی بر محصولات می توانند فعالیت کنند.
مرتبه علمی: دانشیار
تخصص: هواشناسی کشاورزی
پست الکترونیک: jbazr@ut.ac.ir
تلفن+982632241119 :
پروفایل : https://profile.ut.ac.ir/~jbazr
مرتبه علمی: استادیار
تخصص : ریاضیات - نظریه گراف و ترکیبات
پست الکترونیک: a.ghameshlou@ut.ac.ir
تلفن: 32241119 داخلی
پروفایل : https://profile.ut.ac.ir/~a.ghameshlou
32241119
نمایی از برخی کتاب های چاپ شده توسط اعضای هیأت علمی
با توجه به گرایش و رشته، دانش آموختهگان مهندسی آبیاری و آبادانی میتوانند در زمینههای مختلف طراحی سیستمهای آبیاری تحت فشار و سطحی، زهکشی اراضی، طراحی شبکههای انتقال آب، مطالعات منابع آبهای سطحی و زیر زمینی، تلفیق بهره برداری از آبهای سطحی و زیر زمینی، اجرای و نظارت بر اجرای طرحهای آبی، مدیریت و بهره برداری از شبکههای آبیاری و زهکشی، مهندسی رودخانه و ارزیابی اثرات زیست محیطی طرحهای آبی بر منابع آب سطحی و زیرزمینی، فعالیت داشته باشند. زمینه فعالیت دانش آموختهگان هواشناسی کشاورزی شامل مطالعه اثر عوامل جوی و هیدرولوژیک بر محصولات کشاورزی، باغی و جنگلها، تعیین شرایط زیست اقلیمی گیاهان، مطالعات افزایش کمی و کیفی تولیدات کشاورزی با توجه به شرایط اقلیمی و تعیین میزان خطر عوامل اقلیمی بر تولید این محصولات، میباشد.
علاوه بر ارائه دورههای کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری گروه مهندسی آبیاری و آبادانی دورههای آموزشهای تکمیلی برای ارگانهای مرتبط با صنعت آب و کارگاههای تخصصی داخلی و بین المللی ارائه کرده است. همچنین در راستای وظایف محوله، این گروه همواره در مطالعات پایه مهندسی و در انجام پژوهشهای بنیادی و کاربردی پیش قدم بوده و مشارکت فعال در تولید و نشر تألیفات علمی بینالمللی داشته است. تاریخ ساخت و مطالعه مدلهای فیزیکی هیدرولیکی در ایران با احداث مدل فیزیکی سد وشمگیر در این گروه آغاز شد. آزمایشگاههای گروه دارای تجهیزات پیشرفته و نیروی انسانی ماهر میباشد. امکانات آزمایشگاههای گروه در اختیار پروژههای پژوهشی کاربردی و بنیادی میباشد. پژوهشهای این گروه در قالب رسالههای دکتری، پایان نامههای کارشناسی ارشد و پژوهشهای مستقل برای حل مسائل مهندسی و تولید علم، تعریف میشود. . این آزمایشگاهها عبارتند از:
آزمایشگاه تحقیقاتی هیدرولیک (نام مسئول: آقای مهندس بخشی)
آزمایشگاه هوا و اقلیم شناسی و ایستگاههای هواشناسی (نام مسئول: آقای حمدی)
آزمایشگاه تحقیقاتی کیفیت آب (نام مسئول: خانم مهندس خسروی)
آزمایشگاه آموزشی و پژوهشی ژئوتکنیک و مکانیک خاک (نام مسئول: آقای وکیلی)
آزمایشگاه آموزشی آبیاری (نام مسئول: خانم فاطمه ده بزرگی)
آزمایشگاه مرکزی، تحقیقات آب خاک هوا (نام مسئول: آقای مهندس قربانی)
آزمایشگاه پژوهشی زهکشی (نام مسئول: آقای مهندس عابدینی)
آزمایشگاه مرکزی تحقیقات آب، خاک، هوا:
این آزمایشگاه پژوهشی مساحتی قریب به هزار متر مربع دارد که محل احداث مدلهای هیدرولیکی و اجرای طرحهای پژوهشی آب و خاک میباشد. در این آزمایشگاه دو عدد فلوم مستطیلی مقیاس بزرگ و یک فلوم با مقطع مرکب شیب پذیر که از نظر مقیاس تا کنون در ایران منحصر به فرد میباشد، احداث شده است.
آزمایشگاه هوا و اقلیم شناسی و ایستگاههای هواشناسی:
این گروه دارای یکی از قدیمترین ایستگاههای هواشناسی کشور میباشد. اخیراً نیز ایستگاه هواشناسی خودکار مجهز به ابزار پیشرفته در گروه تأسیس شده است. علاوه بر ایستگاههای مذکور، در گروه آزمایشگاه هواشناسی و اقلیم شناسی مجهزی وجود دارد که برای آموزش و پژوهش مورد استفاده قرار میگیرد.
مزرعه آموزشی و پژوهشی چهار هکتاری:
این مزرعه که به وسعت حدود چهار هکتار در مرکز مزرعه یکصد و شصت هکتاری پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران واقع شده است. فضای یاد شده برای انجام آزمایشهای صحرایی دانشجویان در مقاطع مختلف و انجام پایان نامه ها و رساله ها وارزیابی سامانه های آبیاری استفاده می شود.
ایستگاه لایسیمتر وزنی گروه
این ایستگاه مجهز به دو عدد لایسیمتر وزنی با ابعاد 1* 4*4 متر و 1.75*3* 3 متر می باشد که برای تعیین نیاز آبی گیا هان زراعی استفاده می شود. این لایسیمترها با همکاری سازمان تات وزارت جهاد کشاورزی در ضلع جنوبی ایستگاه هواشناسی ساخته شده و در نوع خود در ایران منحصر بفرد می باشد.
سالن GIS و RS:
سالن سمعی و بصری:
سایت کامپیوتر:
مقطع کارشناسی
رشته علوم و مهندسی آب
مقطع کارشناسی ارشد
رشته علوم و مهندسی آب در پنج گرایش:
- آبیاری و زهکشی
- سازه های آبی
- منابع آب
- هواشناسی کشاورزی
- گرایش رودخانه و اکوسیستمهای آبی
مقطع دکتری
رشته علوم و مهندسی آب در چهار گرایش:
- آبیاری و زهکشی
- سازه های آبی
- منابع آب
- هواشناسی کشاورزی
دستاورد پایان نامه مختص دانشجویان ارشد و دکترا این فایل باید در زمان دفاع از پایان نامه تکمیل و فایل آن به استاد راهنما و اداره پژوهشی سرکار خانم آجیلی تحویل داده شود.
فرم درخواست اقدامات تحصیلی دانشجویان دکتری گروه آبیاری
فرم حمایت پایان نامه / رساله دانشجو همزمان با فرم پروپوزال باید تحویل گروه بدهد. مختص دانشجویان ارشد و دکترا
فرم سمینار پیشرفت رساله مختص دانشجویان دکترا
فرم انتخاب واحد مخصوص دانشجویان دکتری که در انتظار آزمون جامع و یا تصویب پروپوزال میباشند.
فرم تسویه حساب (داخلی) دانشجویان کارشناسی و تحصیلات تکمیلی گروه مهندسی آبیاری و آبادانی.
فرم درخواست ثبت نام سمینار دانشجویان ارشد، مختص گروه مهندسی آبیاری و آبادانی.
صورتجلسه آزمون جامع مختص دانشجویان دکترا
صورتجلسه دفاع از پروپوزال مختص دانشجویان دکترا