Department of Plant Protection


Plant Protection - Introduction

19 01 2023 03:33

کد خبر : 9701904

تعداد بازدید : 121

عنوان رشته گیاهپزشکی درعلوم کشاورزی واژه جدیدی است که از سال 1342، به ویژه در دانشگاه ها و موسسات عالی آموزشی جانشین دفع آفات و حفاظت گیاهان شده است. بررسی برنامه های آموزشی نخستین مدرسه کشاورزی ایران یعنی دبستان فلاحت مظفری نشان می دهد که از بدو تاسیس این مدرسه 1278-1306 ه ش. هیچ یک از دروس مربوط به گیاهپزشکی به طور مستقل تدریس نمی شده است و به احتمال زیاد مواد درسی این رشته در قالب دیگر دروس کشاورزی ارائه می شده است. تدریس دروس حشره شناسی و دفع آفات و جانورشناسی از سال 1306 به وسیله مرحوم جلال افشار در مدرسه عالی فلاحت و صنایع روستایی آغاز شد. با همین درس بیماری های گیاهی که جزء دروس گیاه پزشکی امروزی است به وسیله مهندس تاج بخش در این مدرسه تدریس می شده است. تدریس بیماری های گیاهی از سال 1312-1381 به وسیله مهندس فرشی و از سال 1319-1324 به وسیله دکتر اسفندیاری انجام می شده است. تدریس دروس دفع آفات در مدرسه عالی فلاحت از سال 1314 بع عهده مهندس علام عباس دواچی گذاشته شد و آموزش جانور شناسی و حشره شناسی همچنان به عهده جلال افشار بود و این روال تا سال 1334، که دوره تحصیل در دانشکده کشاورزی سه سال بود، ادامه داشته است. در سال 1333 دوره تخصصی یک ساله دفع آفات گیاهی به وجود آمد که به فارغ التحصیلان این دوره مدرک فوق لیسانس اعطا می گردید. رشته فوق لیسانس از سال 1336 در دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران تاسیس شد. در سال 1352 رشته گیاهپزشکی شامل دو رشته حشره شناسی و بیماری شناسی گیاهی بود که این روش همچنان تا به امروز ادامه دارد. دوره دکتری گیاهپزشکی در سال 1352 در دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران برای نخستین بار تاسیس گردید که در دو رشته حشره شناسی کشاورزی و بیماری شناسی فعالیت می کند.



 

 


دکتر اکبر دیزجی
مدیر گروه
دکتری گیاهپزشکی
مرتبه علمی : دانشیار
تلفن : 32818705-026          فکس:  32818705-026
پست الکترونیکی : adizaji@ut.ac.ir
صفحه شخصی :  https://profile.ut.ac.ir/~adizaji​​​​​​​
دکتر خلیل بردی فتوحی فر
معاون گروه
دکتری گیاهپزشکی
مرتبه علمی : دانشیار
تلفن : 32818705-026          فکس:  32818705-026
پست الکترونیکی : fotowhi@ut.ac.ir
صفحه شخصی : https://profile.ut.ac.ir/~fotowhi
عنوان
سمت شخص
380
Mzhr_rezaei@ut.ac.ir
عنوان
سمت شخص
380
mortezanouri44@ut.ac.ir
عنوان
سمت شخص
379
Ghazanfari@ut.ac.ir
عنوان
سمت شخص
322
Nhamzeh@ut.ac.ir
عنوان
سمت شخص
379
m.khdabandeh@ut.ac.ir
عنوان
سمت شخص
454-453
mtork@ut.ac.ir
عنوان
سمت شخص
416
helenmohamadi@ut.ac.ir
عنوان
سمت شخص
454
jafar.samadi@ut.ac.ir
عنوان
سمت شخص
322
gharahdaghi@ut.ac.ir
عنوان
سمت شخص
381
a.jodakhanloo@ut.ac.ir
عنوان
سمت شخص
377
mohsen.ajir@ut.ac.ir
عنوان
سمت شخص
380-377
javad.kazemi@ut.ac.ir
عنوان
سمت شخص
380-377
paervand1357@ut.ac.ir

Plant Protection - Research lines

19 01 2023 03:35

کد خبر : 9701875

تعداد بازدید : 151

 

 

برگزاری بیست و دومین کنگره گیاهپزشکی ایران- شهریور 95

برگزاری دومین کنگره بین المللی حشره شناسی- شهریور 96



 

 


Plant Protection - Facilities

19 01 2023 03:37

کد خبر : 9701861

تعداد بازدید : 209

بخش حشره شناسی کشاورزی

-        آزمایشگاه فیزیولوژی، سم شناسی و زیست شناسی ملکولی حشرات 1

-        آزمایشگاه پاتولوژی و کنترل بیولوژیک حشرات

-        آزمایشگاه اکولوژی و رفتار شناسی حشرات

-        آزمایشگاه تحقیقاتی انار

-        آزمایشگاه بیوسیستماتیک حشرات

-        آزمایشگاه سیستماتیک کنه ها

-        آزمایشگاه رفتار شناسی کنه ها

-        آزمایشگاه پویایی جمعیت حشرات

-        آزمایشگاه سم شناسی

-        آزمایشگاه فیزیولوژی، سم شناسی و زیست شناسی ملکولی حشرات 2

 

بخش بیماری شناسی گیاهی

-        آزمایشگاه قارچ شناسی

-        آزمایشگاه باکتری شناسی

-        آزمایشگاه ویروس شناسی

-        آزمایشگاه نماتود شناسی



 

 


Plant Protection - Degrees

19 01 2023 03:38

کد خبر : 9701847

تعداد بازدید : 103

دوره کارشناسی:

مهندسی کشاورزی- گیاهپزشکی

دوره کارشناسی ارشد:

1-       حشره شناسی کشاورزی

2-       بیماری شناسی گیاهی

دوره دکتری:

1-    حشره شناسی کشاورزی

2-     بیماری شناسی گیاهی

 

معرفی رشته مهندسی کشاورزی- گیاهپزشکی

برای تامین نیروی انسانی متخصص، کارآمد و متعهد در رشته گیاهپزشکی به منظور بالا بردن عملکرد کمی و کیفی محصولات کشاورزی، دستیابی به خودکفایی در این زمینه و تامین غذای سالم برای جمعیت رو به فزونی کشور، لازم است متخصصینی تربیت شوند که بتوانند با استفاده از دانش و تجربیات خود، مهار و مدیریت آفات و عوامل بیماری زای گیاهی را به طور علمی امکان پذیر کرده و از امکانات موجود کشور حداکثر استفاده را برای کاهش خسارت ناشی از عوامل فوق بنمایند. همچنین در امور مربوط به اجرای طرح های تحقیقاتی، آموزش در دبیرستان های کشاورزی، خدمت در سازمان ها و ادارات کشاورزی، شرکت ها و کلینیک های گیاهپزشکی و برنامه ریزی گیاهپزشکی خدمت کنند.

دوره کارشناسی رشته گیاهپزشکی به رشته ای گفته می شود که حاوی مجموعه اطلاعاتی از علوم و تکنولوژی در زمینه های شناخت آفات و عوامل بیماری زای گیاهی و اصول و روش های مبارزه با آن عوامل باشد. هدف از ایجاد این رشته تربیت کارشناسانی است که علاوه بر داشتن معلومات علمی و فنی کشاورزی عمومی، علوم پایه گیاهپزشکی و علوم مربوط به شناخت آفات و عوامل بیماری زای گیاهی را در حد این دوره به صورت نظری و عملی فراگرفته و با فنون و روش های مختلف حفظ محصولات کشاورزی و همچنین مبارزه با آفات و عوامل بیماری زای گیاهی نیز به صورت علمی و کاربردی آشنایی کافی پیدا کنند. همچنین بتوانند به عنوان مدرس در دبیرستان های کشاورزی، کارشناس اجرایی تحقیقات در مراکز پژوهشی کشاورزی، مسئول فنی کلینیک های گیاهپزشکی و مدیر و مجری امور حفظ نباتات در موسسات دولتی و خصوصی بخش کشاورزی منشاء خدمت باشند.

معرفی دوره کارشناسی ارشد حشره شناسی کشاورزی

در دوره تحصیلات تکمیلی علوم کشاورزی، عنوان حشره شناسی کشاورزی (Agricultural Entomology) به رشته ای اطلاق می شود که حاوی مجموعه ای از علوم و فناوری در زمینه های مشروح زیر باشد:

-        شناسایی آفات و دشمنان طبیعی آن ها از جنبه های مرفولوژیک، بیولوژیک، فیزیولوژیک و مولکولی

-        ارزیابی میزان خسارت وارده توسط آفات به گیاهان به ویژه محصولات کشاورزی در سامانه های طبیعی و کنترل شده

-        ارزیابی میزان کارایی روش های مختلف کنترل آفات گیاهی

-        ارایه برنامه های مدیریتی برای مهار جمعیت آفات گیاهی

هدف از ایجاد این رشته تربیت متخصصینی برای آموزش، پژوهش، برنامه ریزی و هدایت امور اجرایی در زمینه های مختلف حشره شناسی کشاورزی است.

معرفی دوره دکتری حشره شناسی کشاورزی

دوره دکتری حشره شناسی کشاورزی بالاترین مقطع تحصیلی در این رشته است که شامل پیشرفته ترین موضوعات موجود در زمینه این علم و علوم وابسته به آن است. مباحث تکمیلی مربوط به رشته حشره شناسی کشاورزی، شامل سیستماتیک حشرات، زیست شناسی و اکولوژی شیمیایی حشرات، رفتار شناسی حشرات، فیزیولوژی غدد و ایمنی حشرات، بیمارگرهای آفات، پویایی جمعیت حشرات، ژنتیک مولکولی حشرات، رفتار شناسی حشرات، ارزیابی خسارت آفات و همچنین علوم وابسته به آن از قبیل کنه شناسی پیشرفته از موضوعات عمده ای است که در این دوره مورد تدریس و تحقیق قرار می گیرند.

هدف از ایجاد این دوره این است که با استفاده از جدیدترین آثار موجود و با تکیه بر روش های پیشرفته پژوهش، ضمن تربیت متخصصین مربوطه، مهم ترین نیازهای علمی تخصصی کشور در این رشته تامین شده، زمینه های لازم جهت کاهش خسارت حشرات زیان آور و سایر آفات عمده محصولات کشاورزی فراهم شود و در نهایت افزایش راندمان محصولات کشاورزی حاصل شود.

معرفی دوره کارشناسی ارشد بیماری شناسی گیاهی

در دوره عالی علوم کشاورزی عنوان بیماری شناسی گیاهی (Plant pathology) به رشته ای اطلاق می شود که حاوی مجموعه ای از علوم و تکنولوژی در زمینه های مشروح زیر باشد:

-        شناسایی عوامل انگلی بیماری زای گیاهی (قارچ ها، پروکاریوت ها، ویروس ها و نماتودها) از جنبه های مرفولوژیک، بیولوژیک، فیزیولوژیک و مولکولی

-        شناسایی بیماری های مهم انگلی گیاهان با استفاده از تکنیک های کلاسیک و نوین

-        شناخت اصول و روش های کلاسیک و نوین مدیریت بیماری

هدف از ایجاد این رشته تربیت متخصصینی جهت آموزش، پژوهش، برنامه ریزی و هدایت امور اجرایی در زمینه های مختلف بیماری شناسی گیاهی است.

معرفی دوره دکتری بیماری شناسی گیاهی

دوره دکتری بیماری شناسی گیاهی همراه با دوره دکتری حشره شناسی کشاورزی بالاترین مقطع تحصیلی در گیاهپزشکی را تشکیل داده و شامل پیشرفته ترین موضوعات موجود در زمینه عوامل بیماری زا گیاهی و علوم وابسته به آن می باشد. مباحث تکمیلی مربوط به بیماری شناسی گیاهی شامل قارچ شناسی و بیماری های قارچی، ویروس شناسی و بیماری های ویروسی، پروکاریوت های بیماری زای گیاهی، نماتود شناسی و نماتودهای انگل گیاهی، بیماری های غیر انگلی و انگل های گلدار و روش های مدیریت عوامل بیماری زای گیاهی از جمله کنترل بیولوژیکی، از موضعات عمده ای است که در این مقطع مورد تدریس و تحقیق قرار می گیرند.

هدف از ایجاد این دوره استفاده از جدیدترین دستاوردهای علمی و روش های پیشرفته تحقیق، به منظور تربیت متخصصین مورد نیاز کشور در این رشته، جهت افزایش سطح مهارت ها، کاهش خسارت عوامل بیماری زای گیاهی و نهایتا افزایش راندمان محصولات کشاورزی است.