فعالیت ها و پژوهش های گروه اق

20 01 2023 02:03

کد خبر : 9701692

تعداد بازدید : 59

انتشار مقالات و کتب علمی:

در پنج سال اخیر تعداد 215 مقاله در مجلات معتبر داخلی، 48 مقاله در مجلات معتبر خارجی توسط همکاران و دانشجویان گروه به چاپ رسیده و در همین مدت تعداد 115 مقاله کنفرانس داخلی و 28 مقاله در کنفرانس های خارجی توسط همکاران گروه ارائه و یا در مجموعه مقالات کنفرانس ها منتشر شده است. از سوی دیگر در همین مدت تعداد 6 کتاب علمی تدوین و 7 کتاب تالیف و 8 کتاب نیز ترجمه گردیده است.

مشارکت در تکمیل هیات علمی سایر دانشگاه ها:

گروه اقتصاد کشاورزی دانشگاه تهران در تربیت فارغ التحصیلانی که در دانشگاه های معتبر کشور بعنوان عضو هیات علمی مشغول بکار شده اند و یا گروه های آموزشی آن دانشگاه ها را راه اندازی کرده اند، مشارکت فعال داشته است (بیش از 25 فارغ التحصیل گروه، از زمان راه اندازی دوره دکتری که پس از فارغ التحصیلی در دانشگاه های تهران، فردوسی مشهد، شیراز، اصفهان، تبریز، گرگان، ارومیه و .......... مشغول بکار شده و یا گروه های آموزشی آن دانشگاه ها را راه اندازی کرده اند).

اجرای طرحهای تحقیقاتی و ارائه پایان نامه و رساله های دانشجوئی:

در گروه اقتصاد کشاورزی طی پنج ساله اخیر تعداد 76 پایان نامه کارشناسی ارشد و 22 رساله دکتری تکمیل و ارائه گردیده است و اعضای محترم هیات علمی در این مدت تعداد 22 طرح تحقیقاتی در زمینه های تخصصی اقتصاد کشاورزی و گرایش های مربوطه با همکاری موسسات و دستگاه های اجرایی به اجرا در آورده اند.

قطب علمی

این گروه مجوز تشکیل تنها قطب علمی توسعه کشاورزی پایدار را تحت عنوان ( قطب علمی مطالعات استراتژی توسعه بخش کشاورزی ایران) از وزارت علوم تحقیقات و فن آوری اخذ نموده است. این قطب علمی در حال حاضر با بهره گیری از ظرفیت ها و توانمندی های علمی گروه و همچنین توانمندی های دیگر صاحبنظران و محققین خارج از گروه بیش از 50 پروژه تحقیقاتی را برای پر کردن خلاهای اطلاعاتی و پژوهشی موجود در زمینه توسعه کشاوزی تعریف و سازماندهی کرده است که با انجام آنها اطلاعات لازم برای تدوین یک استراتژی مناسب توسعه کشاورزی و همچنین طراحی یک الگوی مناسب توسعه کشاورزی پایدار ایران را فراهم می کند.

هدف مهم دیگر تشکیل این قطب علمی، ظرفیت سازی نیروی انسانی در زمینه توسعه کشاورزی است. هسته مرکزی این قطب علمی بر آن است تا در چارچوب یک برنامه ریزی منطقی و هدفمند در پرتو تعامل سازنده محققین و کارشناسان داخلی و خارجی و به کارگیری دانشجویان دوره های تحصیلات تکمیلی (ارشد و دکتری) در پروژه های تحقیقاتی قطب، امکان ایجاد و تقویت یک هسته نیروی انسانی متخصص و تربیت شده در زمینه های مدیریت و برنامه ریزی راهبردی توسعه کشاورزی را فراهم آورد. همچنین به منظور کمک به ارتقاء سطح دانش توسعه کشاورزی در کشور، مجوز انتشار یک نشریه علمی- پژوهشی تحت عنوان «راهبرد توسعه کشاورزی ایران» از معاونت پژوهشی دانشگاه تهران اخذ گردیده و مقدمات آغاز به کار آن فراهم شده است.

موسسه پژوهشی بیمه و ریسک کشاورزی:

موسسه پژوهشی بیمه و ریسک کشاورزی در دانشکده اقتصاد و توسعه کشاورزی دانشگاه تهران در زمینه مطالعات اقتصادی از سال 1388 فعالیت خود را آغاز نموده است.  بطور کلی تحقیقات در این موسسه در هشت زمینه مطالعاتی زیر  انجام می شود:

  • گروه مطالعاتی توسعه کشاورزی و بهره وری
  • گروه مطالعاتی مدیریت ریسک و بیمه
  • گروه مطالعاتی ترویج و آموزش کشاورزی
  • گروه مطالعاتی اقتصاد منابع طبیعی و محیط زیست
  • گروه مطالعاتی سرمایه گذاری و مدیریت مالی
  • گروه مطالعاتی مدیریت و اقتصاد آب
  • گروه مطالعاتی سیاست کشاورزی
  • گروه مطالعاتی بازاریابی و تجارت

برگزاری کنفرانس دوسالانه اقتصاد کشاورزی:

کنفرانس دوسالانه اقتصاد کشاورزی که بطور دوره ای در دانشگاه های مختلف کشور برگزار میشود، دو بار توسط این گروه برگزار شده و در اردیبهشت 1397 برای سومین بار توسط گروه اقتصاد کشاورزی در پردیس کشاورزی و منابع طبیعی برگزار خواهد شد.

همکاری با مجلات علمی معتبر داخلی و خارجی:

  • همکاری اعضاء گروه با مجلات علمی با مسئولیت های: سردبیری، مدیرمسئول، عضویت در شورای سردبیران و نیز مسئولیت راه اندازی و انتشار مجلات علمی معتبر
  • عضویت همکاران گروه در هیات تحریریه مجلات مختلف معتبر علمی کشور
  • داوری مقالات علمی مجلات معتبر داخلی و بین المللی

فعالیت های بین المللی:

گروه اقتصاد کشاورزی حضور فعال در برخی فعالیت ها و برنامه های بین المللی در خارج از کشور بشرح ذیل داشته است:

  • چاپ مقالات علمی در مجلات معتبر بین المللی
  • ارائه مقالات علمی در کنفرانسهای معتبر بین المللی (کشورهای آمریکا، برزیل، ترکیه و .........)
  • اساتید و دانشجویان این گروه در برنامه های علمی و پژوهشی نظیر فرصت مطالعاتی و دوره های کوتاه مدت پژوهشی شرکت داشته اند که از آن جمله می توان به سازمانها و دانشگاههای ذیل در کشورهای آمریکا، آلمان، ایتالیا، تایلند و ........... اشاره کرد:

University of Maryland, Department of Agriculture and Resource Economics, USA University of Connecticut, Department of Agricultural and Resource Economics, USA

German Academic Exchange Service (DAAD) Fellowship, Department of Agricultural Economics and Rural Extension, University of Gottingen, Gottingen, Germany

Asian Productivity Organization (APO), Advanced Agribusiness Management Course for Executives and Managers, Thailand

University of Parma, Department of Economics, Italy

  • اجرای سخنرانی های علمی صاحبنظران از دانشگاه معتبر خارجی در گروه (از کشورهای استرالیا،
  • آمریکا و .....)
  • دعوت از صاحبنظران خارجی جهت حضور در کنفرانسهای دو سالانه اقتصاد کشاورزی

اجرای سخنرانی های علمی:

سخنرانی های متعدد علمی در زمینه های اقتصاد، اقتصاد کشاورزی و اقتصاد محیط زیست توسط محققین و اساتید دانشگاه های داخلی و خارجی در گروه ایراد گردیده است.

سایر فعالیت های گروه اقتصاد کشاورزی:

علاوه بر موارد مذکور گروه اقتصاد کشاورزی در جهت رشد و توسعه مباحث علمی، به اجرای برنامه های ذیل طی پنج سال گذشته پرداخته است:

  • مشارکت فعال در طراحی سئوالات دروس مختلف در آزمون های سراسری کارشناسی ارشد و دکتری و تعامل مستمر با  سازمان سنجش آزمون کشور
  • برگزاری کارگاه های آموزشی: تعداد شش کارگاه آموزشی در زمینه های مختلف علمی (ارزیابی اقتصادی طرحهای سرمایه گذاری، اقتصاد سنجی و ......)
  • برگزاری مناظره های علمی (دانشجوئی) در زمینه مسائل اقتصادی
  • برگزاری بازدیدهای علمی توسط اساتید و دانشجویان گروه در مناطق مختلف کشور
  • داوری رساله های دکتری سایر گروه های آموزشی و دانشگاه ها و نیز داوری طرح های تحقیقاتی سایر دستگاه های مختلف کشور.