پروفایل اساتید - دانشکده کشاورزی agri
مقالات علمی چاپ شده در مجلات
-
"Effect of the membrane processing on tannin removal from soluble fraction of Persian gum"
Anahita Akbarzadeh,
Hossein Efamily,
Fatemeh Azarikia
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY,
2024
-
"Tannin removal from Persian gum and investigation of physicochemical properties: Comparing different methods"
Pardis Ghasemi,
Fatemeh Azarikia
Applied Food Research,
Vol. 4,
No 2,
2024
-
"Fabrication of UF‐white cheese: Obtaining a different proteolysis rate, texture, and flavor via using combinations of mesophilic starter culture and Lactobacillus helveticus"
Arash Tondhoush,
Mostafa Soltani,
Fatemeh Azarikia,
Aziz Homayouni-Rad,
Mostafa Karami
Food Science & Nutrition,
Vol. 12,
No 1,
pp.328-339,
2023
-
"Solubilization of concentrated protein dispersion: Effect of hydrogen peroxide (H2O2) and sodium hexametaphosphate (SHMP)"
Negin Yousefi,
Soleiman Abbasi,
Fatemeh Azarikia,
Mohammad Hossein Azizi
Food Chemistry,
Vol. 400,
No 400,
2023
-
"Extending Shelf Life of Noughl by Modifying Relative Humidity of the Container: Study of Physicochemical and Textural Properties"
Fatemeh Azarikia,
Saman Abdanan Mehdizadeh
Research and innovation in food technology,
Vol. 3,
No 3,
2022
-
"Optimization of ultrasonic-assisted extraction of phenolic compounds from pomegranate and orange peels and their antioxidant activity in a functional drink"
Afshin Selahvarzi,
Yousef Ramezan,
Mohammad Reza Sanjabi,
Bahareh Namdar,
Marjan Akbarmivehie,
Hossein Efamily,
Fatemeh Azarikia
Food Bioscience,
Vol. 49,
No 1,
2022
-
"Investigation of antimicrobial activity of orange and pomegranate peels extracts and their use as a natural preservative in a functional beverage"
Afshin Selahvarzi,
Yousef Ramezan,
Mohammad Reza Sanjabi,
Hossein Efamily,
Fatemeh Azarikia,
Ahmadreza Abedinia
Journal of Food Measurement and Characterization,
Vol. 15,
No 6,
pp.5683-5694,
2021
-
"Evaluation of physicochemical, functional, and antimicrobial properties of a functional energy drink produced from agricultural wastes of melon seed powder and tea stalk caffeine"
Afshin Selahvarzi,
Mohammad Reza Sanjabi,
Yousef Ramezan,
Hossein Efamily,
Fatemeh Azarikia,
Ahmadreza Abedinia
JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION,
Vol. 1,
No 1,
2021
-
"High-Pressure Carbon Dioxide Use to Control Dried Apricot Pests, Tribolium castaneum and Rhyzopertha dominica, and Assessing the Qualitative Traits of Dried Pieces of Treated Apricot"
Reza Sadeghi,
Fereshteh Heidari,
Asgar Ebadollahi,
Fatemeh Azarikia,
Arsalan Jamshidnia,
Franco Palla
FOODS,
Vol. 10,
No 6,
2021
-
"Olive Oil Classification and Fraud Detection Using E-Nose and Ultrasonic System"
Mohammad Reza Zarezadeh,
Mohammad Aboonajmi,
Mahdi Ghasemi varnamkhasti,
Fatemeh Azarikia
Food Analytical Methods,
Vol. 1,
No 1,
2021
-
"Stabilization of hempseed protein dispersion: Influence of sonication, hydrocolloids, and sodium hexametaphosphate"
Seyedeh Nasrin Mousavi,
Soleiman Abbasi,
Fatemeh Azarikia
JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION,
Vol. e15592,
2021
-
"Gum Tragacanth: Structure, characteristics and applications in foods"
Mohammad Nejatian,
Soleiman Abbasi,
Fatemeh Azarikia
International Journal of Biological Macromolecules,
Vol. 160,
No 1,
pp.846-860,
2020
-
"On the heat stability of whey protein: Effect of sodium hexametaphosphate"
Mehrdad Rasaouli,
Soleiman Abbasi,
Fatemeh Azarikia,
RAMMILE ETTELAIE
INTERNATIONAL JOURNAL OF DAIRY TECHNOLOGY,
Vol. 70,
No 1,
2019
-
"Concentrating Red Beet Juice Using Osmotic Distillation: Effects of Device Structure"
Mehdi Mahdavi,
Hossein Efamily,
Akbar Arabhosseini,
Fatemeh Azarikia
Nutrition and food sciences research,
Vol. 6,
No 2,
pp.41-47,
2019
-
"Emulsion stability enhancement against environmental stresses using whey protein–tragacanthin complex: Comparison of layer-by-layer and mixing methods"
Fatemeh Azarikia,
Soleiman Abbasi,
Martin G Scanlon,
David Julian Mcclements
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD PROPERTIES,
Vol. 20,
No 2,
pp.1-12,
2017
-
"Polysaccharide zeta-potentials and protein-affinity"
Fatih Comert,
Fatemeh Azarikia,
Paul L Dubin
PHYSICAL CHEMISTRY CHEMICAL PHYSICS,
Vol. 19,
No 31,
pp.21090-21094,
2017
-
"تاثیر استفاده از نسبت های مختلف لاکتوباسیلوس هلوتیکوس و آغازگر مزوفیل بر ترکیبات مولد آروما و ویژگی های حسی پنیر سفید فراپالایش"
آرش تندهوش،
مصطفی سلطانی،
فاطمه آذری کیا،
عزیز همایونی راد،
مصطفی کرمی
مجله علوم و صنایع غذایی ایران،
نسخه 21،
شماره 152،
1403
-
"استفاده از روش های مختلف حرارتی و غیرحرارتی به منظور تانن زدایی صمغ فارسی"
پردیس قاسمی،
فاطمه آذری کیا
مجله علوم و صنایع غذایی ایران،
نسخه 20،
شماره 136،
صفحات:117-135،
1402
-
"انتخاب الگوریتم بهینه ی طبقه بندی و تشخیص تقلب در روغن زیتون با استفاده از ماشین بویایی"
محمدرضا زارع زاده،
محمد ابونجمی،
مهدی قاسمی ورنامخواستی،
فاطمه آذری کیا
نشریه ماشین های کشاورزی،
نسخه 11،
شماره 2،
1400
-
"ارزیابی ویژگی های رئولوژیکی و ساختاری کمپلکس کواسرواسیون کنسانتره پروتئین آب پنیر- صمغ کتیرا"
سودابه محمدی،
حبیب الله میرزایی،
سید مهدی جعفری،
فاطمه آذری کیا
مجله علوم و صنایع غذایی ایران،
نسخه 16،
شماره 87،
1398
-
"بررسی تغییرات ویژگی های فیزیکو-مکانیکی نقل گردویی طی زمان نگهداری: مطالعه نقش افزودنی ها"
فاطمه آذری کیا
مجله علوم و صنایع غذایی ایران،
نسخه 16،
شماره 86،
1398
-
"بهینه سازی شرایط تشکیل کونژوگه های حاصل از پروتئین های شیر با بخش محلول صمغ های بومی ایرانی (صمغ فارسی و کتیرا)"
فاطمه آذری کیا،
سلیمان عباسی
پژوهش های علوم و صنایع غذایی ایران،
نسخه 13،
شماره 5،
صفحات:744-758،
1396
-
"تشکیل کمپلکس محلول پروتئین های شیر-بخش محلول صمغ های بومی ایرانی و بررسی تاثیر غلظت بسپارهای زیستی بر رفتار فازی سامانه ها"
فاطمه آذری کیا،
سلیمان عباسی،
زهره حمیدی اصفهانی ،
محمدحسین عزیزی
مجله علوم و صنایع غذایی ایران،
نسخه 13،
شماره 58،
صفحات:1-14،
1395
مقالات علمی ارائه شده در همایشها
-
"Utilization of some electromagnetic waves for removal of tannin from Persian gum"
Nikta Rohani,
Fatemeh Azarikia,
Saeid Mogaddam
The 2nd International Congress of Food Technology and Hygiene,
2024
-
"Image processing and mechanical design for an automated Persian gum-sorting machine"
Faezeh Hosseinpour,
Mohammad Dehghani,
Fatemeh Azarikia
2023 11th RSI International Conference on Robotics and Mechatronics (ICRoM),
2023
-
"Optimization of chocolate ink for 3D printing"
Sahar Hosseini,
Mohammad Dehghani,
Fatemeh Azarikia,
Payam Zarafshan
4th International and 29th National Iranian Food Science and Technology Congress,
2023
-
"A 3D Printer Design and Fabrication for Chocolate"
Sahar Hosseini,
Mohammad Dehghani,
Payam Zarafshan,
Fatemeh Azarikia
2022 10th RSI International Conference on Robotics and Mechatronics (ICRoM),
2022
-
"Quality Assessment of Olive Oil by Fusion of Two Non-Destructive Methods"
Mohammad Reza Zarezadeh,
Mohammad Aboonajmi,
Mahdi Ghasemi varnamkhasti,
Fatemeh Azarikia
the 6th Iranian International NDT Conference,
2021
-
"Utilization of hydrocolloids in different antimicrobials' encapsulation methods"
Fatemeh Azarikia
International conference on promotion of scientific and regional cooperation on food and agricultural sciences,
2018
-
"Development of prediction model to predict stiffness of cinnamon noughl"
Fatemeh Azarikia
International conference on promotion of scientific and regional cooperation on food and agricultural sciences,
2018
-
"Biopolymer complexes as carrier of natural antimicrobials"
Fatemeh Azarikia
Second International and 25th Iranian Congress on Food Science and Technology,
2018
-
"مروری بر پدیده بیاتی محصولات نانوایی و ترکیبات ضدبیاتی"
سروناز گودرزی،
فاطمه آذری کیا
چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران،
1402
-
"درجه بندی صمغ فارسی (زدو) بر اساس رنگ با استفاده از پردازش تصویر"
فائزه حسین پور،
محمد دهقانی،
فاطمه آذری کیا
چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران،
1402
-
"تانن زدایی صمغ فارسی با اعمال حرارت: جوشاندن، اتوکلاوگذاری، برشته کردن و مایکروویو"
پردیس قاسمی،
فاطمه آذری کیا
چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران،
1402
-
"مروری بر کلوخه ای شدن پودرها و عوامل ضدکلوخه ای"
نیکتا روحانی،
فاطمه آذری کیا
چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران،
1402
-
"افزایش زمان ماندگاری نقل گردویی از طریق اصلاح رطوبت نسبی ظرف نگهداری"
فاطمه آذری کیا
بیست و هفتمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران،
1399
-
"عوامل شلاته کننده (Chelating agents) در غذاها"
پردیس قاسمی،
فاطمه آذری کیا
بیست و هفتمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران،
1399
-
"شربت گلوکز: تاثیر افزودن نمک بر گرانروی ظاهری و کاربرد آن در اصلاح رطوبت نسبی ظرف نگهداری"
فاطمه آذری کیا
بیست و هفتمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران،
1399
-
"بررسی تاثیر آب اکسیژنه روی پایداری حرارتی پراکنش ایزوله پروتئین آب پنیر"
نگین یوسفی،
سلیمان عباسی،
فاطمه آذری کیا،
محمد حسین عزیزی
سومین گنگره بین المللی و بیست و ششمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران،
1398
-
"تاثیر سدیم هگزامتافسفات بر پایداری حرارتی سامانه پروتئین هیدروکلوئیدی"
مهرداد رسولی،
سلیمان عباسی،
فاطمه آذری کیا
سومین گنگره بین المللی و بیست و ششمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران،
1398
-
"ارزیابی تاثیر برخی عوامل روی پایدارسازی نوشیدنی پروتئین شاهدانه"
سیده نسرین موسوی،
سلیمان عباسی،
فاطمه آذری کیا
سومین گنگره بین المللی و بیست و ششمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران،
1398